Curriculum vitae

1elijnZorgICT (voorheen Zorgtransmuraal) is in 2000 opgericht door Willem van Rooij.

“Ervan overtuigd dat de gezondheidszorg voor de onderlinge samenwerking meer moet kunnen profiteren van IT-systemen, ben ik in 2000 gestart met mijn bedrijf. Ik wilde de kennis en praktijkervaring die ik buiten de zorg had opgedaan voor de zorg gaan inzetten. Simpelweg, omdat ik weet dat het kan.

In de loop van ruim 30 jaar ervaring met IT en management heb ik me gespecialiseerd in de digitale 1e en 2e lijns zorgcommunicatie tussen zorgverleners, zorggroepen, zorginstellingen en niet te vergeten de patiënt – want daar gaat het uiteindelijk om.

Ooit startte ik als softwareontwikkelaar van nieuwe medische toepassingen, zoals digitale beeldbewerking. De jaren hierna (met een periode in Parijs) werden vooral gekenmerkt door het ontwikkelen van producten en diensten op een veel breder terrein. Vanaf 1986 heb ik de nodige managementervaring opgedaan en was ik eindverantwoordelijk voor de oplevering van fixed-price turnkey systemen en projecten, waaraan bedrijfskritische en soms levenskritische eisen werden gesteld.”